Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2007 11:16 - Странджа
Автор: nobug Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1000 Коментари: 0 Гласове:
0



Ето че се вдигна шум. Ето че нещо като че ли започна да се прави... Или може би ще си останем само с "като че ли"-то?

Ние си мислим, че има кой да ни защити. Мислим си, че правим добро дело, като се опитваме да запазим природата в България.

Оказва се, обаче, че не е точно така.
Прочитайки поредната тема за безпрецетентството на родната ни полиция относно сплашването на отделни будни граждани, и следейки прилежащите й коментари, попадам на статията за другаря Петков от Реаллполитик, откъдето се заинтригувам от следното:

"Възможно е министърът да е бил адресат на предварителни производства." От този коментар на форума на "Дума" ще цитирам само следното:

"Пак с крайградския парк е свързана
друга страница от биографията на Петков
Става въпрос за жилищния комплекс “Кайлъка-юг”, изникнал върху земеделски земи в противоречие с нормативните забрани. Засегнати са интересите на хиляди хора. Ощетени са собствениците и наследниците на парцелите, но също и гражданите, закупили като трети добросъвестни лица апартаменти в 80-те новопостроени блока. Избухва най-масовият съдебен спор в плевенската история.
Първите разрешителни за строеж са издадени още през 1990, но част от тях липсват в архива на общината. През 1995 поземлената комисия отменя решенията за възстановяване на собствеността върху земеделските земи в местността “Стражата” и строителството се разгръща през мандата на Румен Петков. През март 1999 главният държавен инспектор от Дирекция “Национален строителен контрол” Светлана Гебрева разпорежда проверка по случая. Малко по-късно й лисват киселина в лицето."
 

Започвам да се притеснявам, да не би да сме настъпали котето по опашката? Дали ще има кой да ни помогне, след като това няма да направи полицията, по очевидни причини... Към кого бихме могли да се обърнем за подкрепа.
Брюксел само седят и ни гледат сеира. Или даже по-лошо - изобщо не им пука какви ги вършим тук, стига да не излиза зад граници. Политиците са "хвани единия, па удари другия". Местната власт се чуди само как да направи така, че да изглежда добре за пред избирателите (поне известно време преди поредните избори).
Остава да разчитаме само на себе си. И на гражданската си позиция. И на надеждата, че ще ставаме все повече и ще успеем да се преборим. Дано!



Тагове:   Странджа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nobug
Категория: Лични дневници
Прочетен: 73058
Постинги: 16
Коментари: 110
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930