Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2007 14:15 - какво правим с Рила-буфер?
Автор: nobug Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1347 Коментари: 1 Гласове:
0



В деня, в който обявиха Рила-буфер за отпадаща зона, се поинтересувах как може да сезирам ЕС да направи нещо по въпроса. Към кого мога да се обърна и по какъв начин.

Ровейки из сайта на Европейския парламент и четейки правилата за подаване на петиция към комисията по петициите, получих доза отчаяние под формата на следния текст:

"Комисията по петиции на Европейския парламент може да потърси сътрудничество с национални и местни власти на държави-членки при разрешаването на въпрос, поставен от вносител на петиция.

Но тя не може да отмени решения, взети от компетентните органи на държавите-членки. Тъй като Европейският парламент не е съдебен орган, той не може нито да постанови съдебно решение, нито да отмени решения, взети от съдилища на държавите-членки. Петиции, насочени към предприемането на такива действия, са недопустими."

Единственото, което препоръчват е:

"Моля, имайте предвид, че въпроси, които се отнасят до лошо управление в институциите или органите на ЕС, трябва да се отнасят до Европейския омбудсман."

Доколко нашите ограни са компетентни, това няма да коментирам. До колко на Европейския омбудсман му дреме за нашата природа не смея да гадая...



Днес попаднах на няколко идеи за това какво може да се направи по въпроса, изказани от Григор Гачев... Много се надявам тези идеи да имат някакъв шанс за осъществяване, тъй като аз леко се обезсърчих от всичко, което успях да намеря в страницата на Европейския парламент. Също така се надявам да се намерят по-решителни хора, които да могат да направят нещо по въпроса.

Хубаво започна да се пробужда гражданската съвест. Само дето нещо ускорението на този процес започва да намалява и има опасност всичко да остане само един хубав порив. Порив на цивилизовани идеи... Идеи, които трудно могат да си намерят място в нашата мила малка страна...



Тагове:   рила,   Какво,   буфер,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. nobug - Ето още интересно четиво по въпр...
05.11.2007 16:43
Ето още интересно четиво по въпроса.

Швейцарци: Корупция унищожава българската природа
http://www.dnes.bg/article.php?id=43358

Радвам се че започна да се разчува и навън какви сме ги сторясали тука с нашата китна природа...
Много се надявам колкото може повече хора да я прочетат тази статия и в близките години да не идват повече туристи от запад, че аман вече от ламтежи за пари...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nobug
Категория: Лични дневници
Прочетен: 72964
Постинги: 16
Коментари: 110
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031